Menu

1. udgave, 1. oplag - April 2016

Entrepriseaftalen

Gælder aftalen kun selve byggeriet og ikke grunden, står en entrepriseaftale på dagsordenen. Den er stykket sammen af bl.a.:

Fundamentet for meget husbyggeri er aftaler om nøglefærdige huse. Byggefirmaet leverer grunden og et indflytningsklart hus. En sådan aftale hedder en købsaftale/entrepriseaftale. Det afgørende er, om byggefirmaet leverer både grunden og huset nu, eller kun huset.

Ingen generelle lovregler binder en entreprise, men parterne kan vedtage regelsættene AB 92 eller AB Forbruger, som begge er et sæt standardbetingelser udarbejdet af byggebranchens organisationer og forbrugerorganisationer. Ved større byggerier er AB 92 næsten altid med. Aftaler om typehuse og individuelle huse kan med fordel reguleres af AB Forbruger, men byggefirmaerne har som regel deres egne formularer til den slags. Her gælder ingen standard. Formularerne er forskellige fra firma til firma. Nogle byggefirmaer anvender standardregelsættet SL 97.

Sørg for, at aftalegrundlaget også indeholder alle aftaler om, hvordan ejendommen skal modtages, og hvilke aftaler der gælder ved gennemgang af fejl og mangler.