Menu

1. udgave, 1. oplag - April 2016

Indhent tilbud

I dette kapitel ser vi nærmere på et par af de ting, du skal huske, når du indhenter tilbud fra byggefirmaerne.

Når listen over materialer og priser er udarbejdet, må køberen gå til forskellige byggefirmaer for at indhente tilbud på den samlede proces. Tilbuddene skal vise fuldstændig tydeligt, hvad der er med i prisen, og hvad der ikke er. Her er der ikke plads til formodninger eller forestillinger om, hvad der burde eller ikke burde være med. Alting har en pris.

Ekstraregningen kommer bag på mange købere. De havde ikke regnet med, at det f.eks. skulle koste ekstra at få grubet og planeret grunden og få kørt muld og affald væk. Det gør en forskel i det samlede prisbillede, om disse udgifter kommer oveni.

Hæk, have, garage og redskabsrum hører også med til et færdigt hus, men der findes ingen regel om, at arbejdet partout skal være med i tilbuddet. Det overrasker også mange købere.

Klare aftaler er en fordel for både køber og byggefirma, og aftalerne skal findes på skrift. Det gør det også lettere at håndtere ændringer undervejs i forløbet, så parterne undgår tovtrækkeri om plusser og minusser i den endelige regning. Væn dig derfor til at få alle tilbud og aftaler på skrift.

Et lille tip til mængden af materialer, f.eks. fliser, er at bestille et par ekstra kasser fliser. Om nogle år, hvor en eller flere fliser skal udskiftes, er disse måske udgået af produktion.